Wednesday, October 18, 2017

3D kunstinäitusel

                                                                                                                                                       L.H
 3D-näitus "Monet'st Klimt'ini"

Tallinna vanalinna südames Helios Hallis avati multimeedia kunstinäitus «Monet'st Klimtini – kunst liikumises». Näitusel on väljas enam kui 140 maailmapärandisse kuuluvat teost, mille autoriteks on Claude Monet, Vincent van Gogh ja Gustav Klimt.
Tavapärase valgetel seintel rangelt joondatud piltide asemel avaneb vaatajatele unikaalne 360-kraadine ekspositsioon. Kogu hiiglaslik ruum, alates põrandast ja lõpetades laega, moodustab justkui tervikliku lõuendi, mis elustub tänu suurte kunstnike fantaasiale.

Nüüdisaegne tehnika võimaldab van Gogh'i, Monet' ja Klimti maale projitseerida enam kui viie meetri kõrgustele pindadele. Spetsiaalselt loodud programm sünkroniseerib 30 projektori tegevust, mis lubab sõna otseses mõttes «sammuda keset kunsti», tunnetada seda piirideta, näha iga viimastki pintslivärelust ja avastada täiesti uusi perspektiive.

Klassikalisest muusikast saadetuna lähevad teosed liikumisse ning etendub värvikas 45-minutiline vaatemäng, mis hurmab igas vanuses publikut ning paneb armuma maalikunsti ja kunstinäitustesse.

Näitus «Monet'st Klimtini – kunst liikumises» kasutab nüüdisaegse, innovatiivse ja kõrgtehnoloogilise lähenemise võimalusi klassikalise kunsti silmapaistvaimate teoste esitamiseks.

Projekti välja töötamiseks kulus enam kui kaks aastat ning selle on loonud rahvusvaheline meeskond, kelle hulka kuulusid graafilised disainerid, kunstnikud, muusikatoimetajad ja lavastajad.

Vaatemäng toimub Helios Hallis, mis tähistab ühtlasi saja aasta möödumist kino Helios tegutsemise algusest.

/ https://kultuur.postimees.ee/

                                                                                                  L.H
Kindlasti on neid, kellele meeldib rohkem klassikalist kunstisaali  külastada, pikalt ühe maali ees peatuda ja silmitseda, samas olla ise suure kunsti sees, mis sind ümbritseb ja  tunnetada  piirideta liikumist, on ka kindlasti ülipõnev.

Mulle tundus, et enamik meist oli lummatud, samas mõne lapse jaoks oli täiesti võõras miljöö- vaadata liikuvaid maale ja kuulata klassikalist muusikat, nii mängisidki kaks poissi salaja hämaras ruumis nutimänge. 

Üks laps oli varem emaga külastanud näitust ja väljus ka seekord ülivõrdes emotsioonide ja kiidusõnadega. Üks õpilane andis teada, et kutsub oma vanemad ka vaatama. 

Ilusaid hetki kunstimaailma võlusid avastades! 


No comments:

Post a Comment