Thursday, February 1, 2018

Algklasside näidendite festival

Vahel on nii, et lumepall hakkab veerema ja teda enam pidama ei saa- muudkui veereb ja veereb, kasvab ja kasvab.
Esmaspäeval esinesid meie klassi 9 õpilast kunstinäituse avamisel lühinäidendiga. See võeti vaatajate poolt soojalt vastu ja mul soovitati  lastega teatrifestivalile minna. Olen seal eelnevate klassidega korduvalt käinud, lapsed on saanud esinemisjulgust ja -kogemusi- igati vahva üritus. Miks ka mitte? Kirjutan natuke teksti juurde ja käime väiksese seltskonnaga ära, nõustusin ettepanekutega.

Lastele see plaan meeldis, eile ei soovinud  vaid 4 õpilast osaleda. Hakkasin uusi tegelasi ja tegevusi välja mõtlema, kirja panema. Täna oli soovijaid 100%. Väga hea- selline klassivaim ja tegutsemistuhin väärib küünlaid.

Paar mõtet vajab veel selgitamist, kui on nii suur näitetrupp ja aeg on piiratud, siis kõigile osalistele teksti või soovitud pikka teksti ei saa võimaldada, on kindel tegevusliin, vaja on liikumisi, mänguilu, laulu  jms Mõni laps tegelikult ei küsinudki teksti, vaid tahab lihtsalt rõõmsalt osaleda. Seekord siis sedamoodi.

Kuna festival on laupäeval, 17. märtsil, siis oleks hea eelnevalt teada, kas mõnel perel on muud plaanid, praegu  veel kerge muutusi teha. Andke palun teada!
xxxx

XI ALGKLASSIDE LÜHINÄIDENDITE FESTIVAL      KRÕF (koolirõõmu ja õnne festival)                      
17.märts 2018 (L), Tallinna Ühisgümnaasium (Pärnu mnt 71)
Eestikeelse näidendi või dramatiseeringu esinemisaja  pikkus võib olla maksimaalselt 20 min.
Näidendeid vaatab žürii, kes toob esile kõikide kollektiivide tugevad küljed .
Truppe ei panda paremusjärjekorda, antakse välja eripreemiaid ja peapreemia.
Peapreemia saaja esindab Tallinna linna  algklasside riigifestival 11.-12.mail Rõngus, Tartumaal. Igale kollektiivile ja juhendajale tänukiri ja väiksed meened



No comments:

Post a Comment