Friday, March 15, 2019

Kampaania "Terviseprääks"



Pardiralli 2019 loovkonkursi juhendmaterjal

Nagu eelnevatel aastatel, ei puudu ka seekord heategevusliku kampaania Pardiralli raames korraldatav loovkonkurss ja kannab nime “Terviseprääks”.
Tutvustus
Selle aasta konkursi peamise rõhu oleme pannud tervisele. Tervis on elu alus, mille tõttu on seda vaja hoida ja väärtustada. Heategevuslik kampaania Pardiralli kogub raha, et parandada vähihaigete laste elukvaliteeti ja toetada nende ravi. Ravi on neile eluliselt tähtis, kuid sellega kaasneb ka hulgaliselt kõrvalmõjusid. Immuunsüsteem nõrgeneb ja organism on vastuvõtlikum teistele haigustele, mille tõttu ei ole neil lastel võimalik lahkuda haiglast ega koduseinte vahelt. Tahes tahtmata ei saa nad käia rahvarohketes kohtades nagu poed, kool, lasteaed jm, veeta aega oma sõpradega ega nautida looduse ilu.
Loovkonkursi kirjeldus ja peamised tingimused
Loovkonkursi ülesandeks on:
  1. kokku koguda oma tore rühm või klass, kellega võtta aeg maha, jätta hetkeks seljataha umbne klassiruum ja õppetöö ning suunduda mõnusale loodusretkele;
  2. nautida ümbritsevat rohelust ja veeta koos aega oma rühma- või klassikaaslastega;
  3. panna tööle oma koostööoskused ja loovuslikkus;
  4. meisterdada oma retkel looduslikest vahenditest part või pardikujutis ning jäädvustada see üles koos oma rühma või klassiga pildile või hoopiski põnevam – filmida väike klipp meisterdamisest.
Loovkonkursil kasutatavateks vahendiks võivad olla kõik looduses leiduvad vahendid : puulehed, oksad, lilled, sammal jne. Loovusel ei ole piire!
Tehtud pilt või video tuleb saata meilile loovus@pardiralli.ee ja võimalusel laadida see üles oma instagrami kontole, märkides juurde @pardiralli_evlvl#pardiralli ja #terviseprääks2019. Instagrami ülespanek ei ole kohustuslik.
Tööde esitamise tähtaeg on 17. mai 2019. Kõige põnevamate ideede omanikud saavad ka autasustatud. Tööd vaatab üle EVLVLi liikmetest koosnev žürii, kes pöörab tähelepanu eelkõige loovusele, grupi omavahelisele koostööle ja vaatab ka nõuetest kinnipidamist.
 
Hindamine toimub erinevates vanuseklassides:
1) lasteaed, 1.-3. klass,
2) 4.-6. klass,
3) 7.-9. klass ja
4) 10.-12. klass.
Kõigi tööde vahel valitakse välja ka rahva lemmikjäädvustus, mille loojatele on välja pandud eriauhind. Selleks, et inimesed saaksid näha Teie imelisi ülesvõtteid, laetakse tööd üles Facebooki Pardiralli lehele. Instagrami üleslaadijate vahel loositakse välja lisaauhind.
Lisateave konkursi korraldusest
  • Lastele ja noortele võiks eelnevalt tutvustada Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liitu ja Pardirallit – Kust tuli selline mõte? Mis on ürituse ja konkursi eesmärk? Mida võiks just meie rühm või klass teha, et paista oma ideega teiste hulgast välja? Väikese sissejuhatava loengu saab läbi viia õpetaja. Soovi korral on võimalik kutsuda teemast rääkima keegi meie Liidust. Kontakteeruda saab meili teel loovus@pardiralli.ee või Facebookis Kris-Marii Jaanson.
  • Pildi saatmisel tuleb kindlasti juurde märkida kooli või lasteaia nimi ja rühma või klassi number. Samuti oleks tore teada õpetaja või juhendaja nime, kuna reeglina on just nemad teema algatajad. Vanemate laste või noorte puhul oleks kena teada eestvedaja nime. Palun lisage kindlasti ka oma kontaktaktisiku andmed, et saaksime teiega võidu korral ühendust. Nimesid ega andmeid ei avalikustata, vajadusel küsitakse selleks eelnevat luba, mille andmine ei ole kohustuslik.
Lisainformatsiooni või küsimuste korral võtta ühendust loovus@pardiralli.ee
Aitäh, et otsustasite võtta selle aja ja aidata kaasa heategevusele!
 
https://www.pardiralli.ee/kampaania-tervisepraaks/

No comments:

Post a Comment