Friday, June 8, 2018

Klassihommik esmaspäeval

Me õpime kõikjal- nii see tõepoolest on. On jäänud veel 2 koolipäeva sel õppeaastal ja ongi taas üks klass lõpetatud, pikk vaheaeg ees....
Õppetöö korraldamine väljaspool kooli nõuab alati  põhjalikku ettevalmistust. Kuna kõik meie ümber on pidevas muutumises, siis tuleb meilgi kohaneda,  õppida üksteiselt ja olla avatud.
Kõik eelnevad MÕK-i (muutuva õpikäsitlusega) tunnid on eluks väga palju vajalikku õpetanud ning erinevad oskused, mida lapsed  omandavad, on nii peenelt ja tihedalt  omavahel põimunud, et õppimine toimub justkui iseenesest, rõõmsalt ja kergelt.

Klassihommiku ettevalmistused on tehtud,  mõni ülesanne nõuab ka loovat lähenemist ja perega läbi arutamist. Panen kirja mõned märksõnad, kui suuline info pole koju jõudnud.

Teema on "Rõõmus suvi". Loomulikult võivad kuulsused ja filmitegelased külla tulla, ole ise või kehastu kellekski teiseks- peaasi, et sulle meeldib see.

Klassipeo algus kell 9.00, orienteeruv lõpp 12.00, kui jääme ajahätta, pidutseme kauem.

Ürituse juhid: Kirke ja Joosep

Kirkel on kõik esinemisnumbrid, viktoriinide koostajad, mängujuhid teada ja koostab kava. Kui on veel üllatusi, lisame jooksvalt kavasse.

Õnnitleme lapsi, kel suvel sünnipäev. Meil lausa 9 õpilasel.

Toitudest ja laudadest. On ühine Rootsi laud, millel toidud ja söömis-, joomisvahendid ning  kust iga sööja saab valida meelepärase ja pärast istuda vabalt valitud lauda. Eesmärk õppida kaunilt serveerima, viiskaid lauakombeid ( poisid  lubavad tüdrukutel enne võtta, ei trügi, võtan korraga vaid nii palju, kui jõuan süüa, arvestan, et sõbrale ka jääks, liigun toiduga ettevaatlikut  jne)

Meil jäi läbi rääkimata lauade kaunistamine. Kui kellelgi on õitsvaid lilli või oksi koduaias, teeme neist kenad seaded.

Vabandan, et unustasin kooli toitude nimekirja, mida lapsed lubasid tuua, kõik polnud ka veel läbirääkimisi kodudes pidanud. Magusat võiks vähem tuua, sest sünnipäeavlapsed toovad tavaliselt magusat, soolasest lubati tuua pirukaid, lavaširulle, vutimune.  Puuviljad, maasikad ja muu värske kraam on kindlasti hea ja tervislik. Vee- või mahlapudeli võtab  igaüks kaasa.

Ühekordsed nõud ja salvrätid ostan igaks juhuks, paar last lubasid ka tuua.


PS Palun tuua kooli õpikud (üksikud veel puudu)  ja pestud sussikotid.




No comments:

Post a Comment