Friday, September 11, 2015

Sportida on tore!

Sellele sportlikule nädalale pani punkti suviselt soe ilm, toetades rõõmsalt liikumist ja jooksjaid.
Eelnes valmi "Jänes ja kilpkonn" kuulamine ja arutelu. Ühiselt mõtestati lahti tegelaste karakterid ja leiti tekstiga sobivad vanasõnad, ütlused.

 Tasa sõuad, kaugele jõuad.
Ära hõika enne õhtut!
Tähtis pole võit, vaid osavõtt!

 Täna kooli saabudes ütles Joel, et tema soovib olla kiire kui jänes, aga tark kui kilpkonn. Tarkust ja kiirust nägin palju, lisaks tõelist rõõmu pargis jooksmisest.

Kõigepealt tehti soojendusharjutusi ja sörgiti õpetaja Eleniga rada läbi. Esimesena jooksid tüdrukud, kõik näitasid enda parimat sportlikku külge. Saara ületas finišijoone esimesena. Ergutajatel oli hääl kähe.

Poisid ei jäänud tüdrukutele alla- joosti kui üks mees ring vapralt läbi ja jäädi ootama, millal teatejooks tuleb. Marten oli  esimene, aga kordas päeva  jooksul miteid kordi, et kõik on võitjad.

Teatejooksus osales 20 last. Õpetaja seletusest said kõik jooksjad aru, pingutati "elu eest" (nagu Tom ütles) ja võistkond oligi esimesetest klassidest kiireim.

Mõnel õpilasel oli ikka tunne, et vähe sai joostud, jäime jooksuhuvilistega veel parki. Hetkega tekkis ergutajate koor, kohtunikud ja umbes kümme jooksjat, õpetaja ka. Üks usin kohtunik lippas pisut lõigates ringi kaasa, et olla kuris rajal toimunuga. Pean tõdema, et kaasjooksjad olid ülikiired, ei aita siin vabandus, et jalanõud olid valed, Marten ja Saara jooksid lihtsalt kiiremini. Lapsed olid  õnnelikud, et õpetaja oli suurtest ikkagi võitja ja kolmas üldarvestuses:)  Õpetaja oli ja on õnnelik, et esimene klass on nii entusiastlik ja liikuv, ei ühtegi virisemist.
See on väga vajalik, et  füüsiline tegevus toetab ja tasakaalustab igapäevast õppetööd.

Sellised ülipositiivsed ja hakkajad sportlased olid kõik teeninud šokolaadist kuldmedali. Söömist oodates sisustas  Martin oma aega spagaatidega- talle kohutavalt meeldib painutada,  mille peale üks kaasõpilane lausus: "Sa teed jälle balletti!"
(Püüan muude tegevuste käigus laste  pärlikesed kinni, et neid teiega jagada. )

Kiitus kõigile osavõtjatele!

VAHVAID SPORTLIKKE ELAMUSI NÄDALAVAHTUSEKS JA EDASPIDISEKS!
EMMED- ISSID KAASA JA METSA, PARKI, JOOKSURAJALE....


No comments:

Post a Comment