Saturday, April 6, 2019

Astronoomiahuvilised, teile!


Astrolaager tuleb uuesti!

25.-26. mail toimub Tartus Õpilaste Astrolaager ehk kahepäevane käed-külge katsetamine-nokitsemine SPARK Makerlabis, kuhu ootame eelkõige 4.-6. klassi õpilasi.
Kui sul on huvi astronoomia vastu ja sulle meeldib meisterdada, saad sa Õpilaste Astrolaagrist osa võtta, kui osaled meie kavandikonkursil. Kavandikonkursil saab osaleda üksi või kuni kolmeliikmelises tiimis. Konkursil tuleb sul esitada kavand katsele, mis vastaks ühele kooliastronoomia küsimusele. Küsimuse võib ise välja mõelda või valida ühe etteantud teemade seast. Etteantud teemad on sel aastal järgmised:
Milline võiks välja näha Kuu baas?
Mis asi on parallaks?
Kuidas ehitada kiiret marsikulgurit?

Lisaks teemavalikule ootame kavandis:
Katse kirjeldust
Oodatavat tulemust
Hinnangut vajaminevale materjalile.

Selleks, et kavandikonkursil osalemine oleks sulle võimalikult lihtne, võid SIIT alla laadida täidetava PDF vormi. Täidetud PDF vorm koos katse joonistustega (kui neid on) tuleb saata hiljemalt 1. maiks Tartu tähetorni meiliaadressile tartu.tahetorn@gmail.com.

Laekunud kavandite vahel valime välja parimad, kes kutsutakse osalema Õpilaste Astrolaagrisse, kus saab oma kavandid ellu viia SPARK Makerlabi juhendajate ja omal alal kogenud mentorite toel. Ööbimine on Tartus SPARK Ettevõtluskülas (Narva mnt 3, Tartu). Osalustasu on 20 EUR.

Aga õpetajad ja teised teadushuvilised?

Kahepäevane nokitsemine lõppeb avaliku Teadusshow'ga, kus õpilased saavad oma kahe päeva kogemusi-tulemusi jagada kõigi huvilistega ning jagame ka auhindu. Astrolaagri Teadusshow toimub 26. mail kell 15, SPARK Ettevõtluskülas. Oodatud õpilaste juhendajad, lapsevanemad ja klassikaaslased ning loomulikult kõik teadushuvi edendamistest huvitatud inimesed.

Küsimused ja mured on teretulnud, abistame kavandite koostamisel meeleldi. Infot võib julgelt edastada.

Õpilaste Astrolaager toimub Tartu tähetorni Teeme+ projekti "Astronoomia- ja kosmoseteemalise huvihariduse tugikeskuse käivitamine" raames, mida rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond. Koostööpartneriks on MTÜ SPARK Makerlab.


https://www.tahetorn.ut.ee/et/content/õpilaste-astrolaager

No comments:

Post a Comment