Wednesday, September 20, 2017

Pliiatsid jutustavad


Täna tulid pliiatsid kooli, enamik  neist oli juba õhtul pinalisse pugenud ja ootas õhinal hommikut. Vanaemad- vanaisad ja emad-isad olid igausuguseid  põnevaid jutte neist pajatanud. Igal kirjutusvahendil oli rääkida oma lugu- olid ju nad nii erinevad oma kuju, pikkuse ja vööümbermõõdu, värvi, vanuse, päritolu, oskuste ja mille kõige poolest. Edevamad kandsid sulgi, olid lõhnastatud kalli parfüümiga, mõni oli muutunud huulepulgaks või kommiks. Kooli oli tulnud ühe vanaema soliidsesse ikka jõudnud puust pastaks ja kaasaegne kenasti painduv ja rulliv tegelane nagu osav akrobaat, ning veel väga-väga palju eredaid kujusid.

Mis te arvate, et nad tahtsid rahulikult matemaatikatunni ajal pimedas kotis peidus olla. Oh ei! Nii mõnigi kippus lauale, andis endast klõbistades märku; teine näitas, et võib iga kell valgustada klassi nagu taskulamp, pareminigi veel...


Lõpuks anti pliiatsitele sõna, nad käisid kui modellid klassi ees end näitamas ja paljud jõudsid ennast tutvustadagi. Vahetunnil sibasid tähtsad tegelased näitusele. Kõik õpilased imetlesid neid, kuulasid lugusid, võtsid kätte, proovisid kirjutada, joonistada, painutada...

Ja siis ütles üks eriti hakkaja esinemishimuline pliiats: " Õpetaja, palun teeme teatrit!"
Huvitav, et õpetaja ise selle peale ei tulnud, raiskas peaaegu ühe tunni keelereeglite ja etteütluse peale ära. Tormiline pliiatsite koor hõikas ühehäälselt :"Jaaaaaaaaaaaaa, palun!" 
Muidugi ei jäänud õpetajal muud üle, kui nõustuda. Ja tegelikult sõna "teater" paneb tal silmad alati särama. Võib-olla oligi tal plaan pliiatsiteatrit teha!? Ei tea.


Oh seda rõõmu! Mõne minutiga sündisid lühikesed õpetliku sisuga lood. Ja teate, näitlevad pliiatsid olid nii lahked, et nende omanikud kutsuti ka appi mängima. Vaadake, kus on laste tähelepanupunkt, ikka pliiatsil/ pastakal.
Elu parim päev

Koolipäev ehk spikerdamine ei tule õppimisel kasuks

Ühe perekonna lugu

Uppumisoht

Kreeka, Eesti ja Inglismaa jalgpallimatš

Kõik on haruldased

Koolipäev (matemaatikatund)

Naabrite joonistusvõistlus


Thor ja väikesed Thorid


Kui koolipäev läbi sai, olid kõik pliiatsid üllatunud- juba läbi!
Küllap  neil oli väga tore päev, siis ju aeg lendab ja ei tule pähegi vahepeal kella vaadata.

No comments:

Post a Comment