Tuesday, June 13, 2017

“SUVI RAAMATUGA”

Vaheaeg sai vaevalt alata, kui usinad lugejad küsivad soovitusi  lugemise koha. See vahva lugemisprogramm on kindlasti  abiks valikute tegemisel.
 Milliste autorite raamatutega plaanime 3. klassis põhjalikumalt tutvust teha, annan ka peagi teada.



Täna alustab juba neljateistkümnendat suve laste lugemisprogramm “Suvi raamatuga”. Programm kestab 1. juunist kuni 31. juulini ja kutsub nii eesti kui vene keeles lugevaid lapsi sisustama suve raamatute seltsis.

Lugejaid ootavad 27 eestikeelset ja 26 venekeelset uuemat lasteraamatut nii eesti kui välisautorite sulest. Iga läbiloetud raamatu kohta tuleb joonistada pilt või täita küsimustik, mille vastu antakse kleebis, mis kleebitakse lugemispassi.

Programmis osalevad kõik Tallinna Keskraamatukogu teenindusosakonnad, haruraamatukogud ja raamatukogubuss Katarina Jee. Lisaks raamatukogu riiulitele leiab mõne lugemisprogrammi raamatu ka e-raamatukogust ELLU. Raamatukogude suvised lahtiolekuajad leiab raamatukogu veebilehelt.

Lapsed, kes koguvad 1. augustiks lugemispassi vähemalt 10 kleebist, on oodatud programmi lõpetamisele, kus pannakse lugemissuvele pidulik punkt ning tunnustatakse tublisid lugejaid ja joonistajaid auhindadega. Parimatest lugemissuve jooksul valminud piltidest tehakse näitus, mida saab näha Tallinna Keskraamatukogu peamajas ja erinevates harukogudes.

Programmis olevad raamatud :

Väiksematele

Kim Fupz Aakeson „Lõvitüdruk“
Roald Dahl „Koletu Krokodill“
Mauri Kunnas, Tarja Kunnas „Suvi Koeramäel“
Helen Käit „Aardejaht Nõmmel“
Triinu Laan „Vana katkine kass = Vana katskinõ kass“
Kairi Look „Härra Klaasi pöörane muuseum„
Helena Läks „Kasside salajane pagaritöökoda“
Loone Ots „Lugusid kuulsatest eestlastest“
Timo Parvela “Pate päevaraamat“ VÕI „Pate jalgpalliraamat“ Loe e-raamatukogust ELLU
Aino Pervik „Hädaoru kuningas“
Priit Põhjala „Mu vanaisa on murdvaras!“
Markus Saksatamm “Viieküüruline kaamel ja teisi naljajutte“
Luule
Aidi Vallik „Imelised inimesed“
Wimberg „Ahoi! : luulet lastele“

Lisainfo: Tallinna Keskraamatukogu laste- ja noorteteeninduse pearaamatukoguhoidjalt Maarja Pildrelt telefonil 683 0913 ja e-posti aadressil maarja.pildre@tln.lib.ee


/ http://keskraamatukogu.ee/lasteleht/suvi-raamatuga-alustab-14-hooaega/

No comments:

Post a Comment