Tuesday, November 8, 2016

Üksteist peab hoidma

Sellest on umbes nädal möödas, kui Helena pöördus minu poole murega, et kaks neljanda klassi tüdrukut solvasid 2. korrusel Alice´ it.  Kuna kell helises tundi, palusin, et  Helena pärast näitab, milliste tüdrukutega pean rääkima. Koolipäeva rutakate askelduste seas kahjuks ununes juhtum.

Täna tuli Helena uuesti minu juurde ja näitas konkreetseid  narritajaid.  Õiglane ja heasüdamlik tüdruk polnud unustanud, et meil on ebaõiglus õhus ja probleem lahendamata. Rääkisin enda arvates pikalt ja arusaadavalt,  rahulikult ja mõtlemapanevalt tütarlastega. Sain aru, et minu jutt ei jõudnud nendeni, muigasid ja läksid minema. Palusin ka nende klassijuhatajal teemat käsitleda.

Klassis rääksime märkamisest, hoolimisest, aitamisest, headusest. Rääkisin ka lastele ühest 6-aastasest eelkooli õppurist, kes on mulle silma jäänud kui väike üdini hea täiskasvanulik poiss, laia silmaringi ja suure empaatiaga. Juhuslikult sattusin  lugema artiklit tema emast. Nüüd on kerge mõista, miks üks väike inimene on nii suure südamega ja eristub praeguses  kiires asjade maailmas paljudest  eakaaslastest- nii on teda teadlikult kasvatatud.



Kui palju on meil õppida üksteiselt, nii suurtelt kui väikestelt. Ei saanud jätta artiklit jagamata ega mõtet- õpime märkama ja aitama nagu Helena, Henri ja teised toredad lapsed seda iga päev teevadki.  Üksteist peab ja saab hoida, alati!

No comments:

Post a Comment