Friday, October 21, 2016

"Heategu läbi minu silmade"- kirjutiste konkurss

Rahvusvahelise Lions Klubide Organisatsiooni Eesti Piirkond (LIONS) koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga kuulutab välja kirjutiste konkursi „Heategu läbi minu silmade“, mille eesmärk on suunata õpilasi mõtlema heategudele enda ümber.
Konkursile on oodatud laste ja noorte mõtisklused heategude olemuse, vajalikkuse ja tulemuse üle ning millised on õpilaste enda võimalused midagi head korda saata või aidata kellelgi heategu teha.
Konkursitööd tuleb saata e-posti aadressile raamat@lions.ee, tööde esitamise tähtaeg on 19. detsember. Võitjate väljakuulutamine ja autasustamine toimub veebruaris.
Töid hinnatakse kolmes vanuserühmas: 6-10-aastased, 11-14-aastased ja 15-19-aastased. Hindamisel lähtutakse järgmistest kriteeriumidest: ideede originaalsus, nauditav sõnakasutus, mõtteselgus, üldistamisoskus.
Kirjutise maht võib olla kuni viis A4 lehekülge, üks autor võib esitada mitu kirjutist.
Konkursitööle tuleb märkida:
- kirjutise pealkiri;
- autori ees- ja  perekonnanimi;
- autori vanus;
- kooli nimetus;
- autori kontakttelefon ja e-posti aadress;
- juhendaja olemasolul tema nimi ja roll (õpetaja, ema, isa), e-posti aadress ja kontakttelefon.
Eelmine konkurss „Heategu läbi minu silmade“ toimus viis aastat tagasi ja selle paremaid töid saab kuulataveebis. Parimad tööd avaldati raamatuna ja raamatu väljaandmine on plaanis ka seekord.
TAUST
Lionsliikumine tähistab järgmisel aastal 100. aastapäeva. Lionseid on üle maailma ligi 1,4 miljonit ning neid ühendab moto “We Serve” ehk “Meie abistame”. Eestisse jõudis lionsliikumine 1989. aastal, tänaseks on Eestis liikmeid ligi 1300.
Vaata lähemalt www.lions.ee ja www.lionsclubs.org.

No comments:

Post a Comment