Thursday, September 22, 2016

Sügis astus klassi....


Nii ta tulebki,  see sügis- muutlik ja tujukas: kord nutavad sünkjad pilved, siis naeratab puhkuse-eelselt loiult päike, vaid  tuul   pillutab väsimatult kirevaid värve...Ilus on siiski...

Täna saatsime suve puhkama ja tervitasime ühiselt peagi algavat sügist.. Kui palju värve, lõhnu, maitseid, ilu, loovust, jagamisrõõmu, üksteiselt õppimist mahtus ühte koolitundi.

Kõigepealt suured-suured tänud kodudesse!

Ja nüüd väike pildigalerii ja kokkuvõte laste arvamustest.


Verneri sügisriietus oli väga stiilne ja korvikese sisu peaaegu põhjatu, lisaks õpetlik ja huvitav  informatsioon  iga taime kohta.
Küll maitses hästi Marta toodud värske õunamahl ja soolakurgid! 
Isabel hoolitses lilleilu eest! 

 
Selline vahva sügiskaabu lebas laual, kui omanik koolitoitu sööma läks.
Karli suvikõrvits  oli suurim, pikim (48 cm) ja raskeim sügisand.


Tüdrukud vaatasid enne tutvustamist oma "varanduse " üle.


Marteni siilikesed meeldisid väga!


Emma Marii porgand oli lausa 28 cm . Sellega sai nalja, sest keegi ennustas pikkuseks 30 meetrit. See on, kui mõõtühikud sassi lähevad...aga lõbus ja õpetlik.

Saara soeng tõmbas nagu magnet imetlejaid ligi. Saara isal on tõepoolest hea maitse ja osavad käed. 


Laual on väikesed dekoratiivkõrvitsad, õunad, peedid, porgandid, tomatid, päevalilleseemned, kastanimunad, tammetõrud, lehed... Iga laps leidis midagi toredat, mida teistele näidata, proovida anda.
Aleksander arvas, et tore oleks õunakoogiga sõpru üllatada ja ema võttiski lapse soovi kuulda. Oli tõesti väga- väga  maitsev.





Ilu on vaataja silmades, seda ei saa sentimeetrite ja grammidega mõõta.  Vahvad sügistüdrukud- ja poisid kõik. Laste lemmikud on ülemisel pildil.



Ilusat ja toredat sügise algust!

No comments:

Post a Comment