Thursday, November 26, 2015

Homme Rein Rannapi kontsert!


HOMME LÄHEME KOOS SUURDE MAJJA VAHVALE KONTSERDILE! HURRRA!!!!!! 


27. novembril kell 13.05  Rannap, Kivirähk ja kammerorkester JWG aulas, kontserti finantseerib JW SA

CAMILLE SAINT-SÄENS „Loomade karneval“ (seade keelpilliorkestrile Rein Rannap) REIN RANNAP- ANDRUS KIVIRÄHK „Vana saabas“ (maailmaesiettekanne)
teos lugejale, klaverile, plokkflöödile ja kammerorkestrile
sari NOORTE FILHARMOONIA/VANA SAABAS
REIN RANNAP (klaver)
TANEL SAAR (lugeja, VAT-teater)
TUULE-HELIN KRIGUL (plokkflööt, TMKK õpilane)
TALLINNA KAMMERORKESTER
dirigent RISTO JOOST

45-minutiline kontsert, kus heliloojalt on nii seade ühele tuntud noortele loodud klassikalisele teosele, kui ka spetsiaalselt sellele sarjale kirjutatud teos (tekst ja muusika). Igas uudisteoses mängib lisaks suurele solistile ka laps-solist.

Katkend Kivirähki tekstist
Korraga vaatas: vana ja katkine saabas vedeleb maas. Jaani enda jalavarjud polnud kah kuigi terved, aga see saabas oli veel viletsam. Ja pealegi – üksainus saabas, mida sa sellega teed? Inimesel on ikka kaks jalga all. Jaan tahtis edasi kõndida, aga viimasel minutil hakkas hale meel. Mõtles: mina olen üksik ja see saabas on üksik, kuidas ma jätan ta siia vedelema? Ning võttis saapa kaenlasse. See oleks nagu tänutäheks vaikselt kriuksunud, aga võib-olla oli see siiski ainult talvine tuul männilatvades.

Rein Rannap on helilooja ja muusik, kes ühendab oma loomingus pop-, rock- ning klassikalist muusikat. Ta on mänginud legendaarses rock-ansamblis „Ruja“, mille ainetel on tehtud ka Vanemuise teatri lavastus. Rannap on kirjutanud hulga Eesti inimese mällu kinnistunud laule nagu „Vana vaksal“, „Suudlus läbi jäätunud klaasi“ jne. Rannap annab tihti kontserte koos noorte pop-muusikutega, andes nii neile tuule tiibadesse. Ka osaleb ta mitmel hooajal superstaari ja muude talendi-otsimise teleshow´de žüriis.
Andrus Kivirähk on praegu enimloetud ja enimtõlgitud Eesti kirjanik, kelle teosed „Rehepapp“, „Mees, kes teadis ussisõnu“ jne on leidnud tee nii teatrilavadele kui ka paljude maade raamatupoodidesse. Tema iseloomulik huumor ja oskus siduda tänapäeva Eesti elu nähtusi meie  muinasaja pärimusega, on andnud kriipivalt naljaka ja tabava tulemuse.  
Tallinna Kammerorkester on 17-liikmeline parimaist noortest Eesti keelpillimängijaist koosnev orkester, mille salvestatud heliplaat on võitnud muusikamaailma kõrgeima plaadiauhinna Grammy.
Helilooja Tõnu Kõrvits: TKO on Eesti parim klassikaline bänd!
Dirigent Tõnu Kaljuste: nad kiirgavad...
Helilooja Arvo Pärt (Wahington Post): "Need on muusikud, kes mõistavad minu muusika olemust ka sõnadeta."

No comments:

Post a Comment